SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUGI Handboll
UNGDOM

Ordförande Patrik Romberg informerar
2020-09-22 14:58

Lund, 22 september 2020

Bäste LUGI medlem och nätverkspartner,

du som har följt diskussionen om LUGI Handboll och Lundaspelen i lokal media vet att det finns sedan i juni månad en pågående dialog mellan föreningen och kommunen om att kunna genom­föra Lundaspelen 2020 även med tanke på pandemi-tider. Restriktionerna som följd av pågående Corona pandemin skapar osäkerhet hos gästande föreningar som vill delta, ökar den finansiella risken för LUGI Handboll i genomförandet samt kräver utökade resurser för att kunna garantera en säker turnering. Som styrelse vill vi gärna informera våra medlemmar och partner om hur vi ser på situationen och vilka steg vi har tagit för att trygga föreningens ekonomi och framtid.

Styrelsen är fast besluten om att vilja genomföra säsongen enligt verksamhetsplanen inklusive genomförande av världens största ungdomshandbollsturnering inomhus. Det behöver dock ske på ett tryggt och ekonomiskt hållbart sätt. Det kan vi inte göra utan att Lunds kommun kan stödja oss med en ekonomisk garanti om Lundaspelen 2020 leder till en ekonomisk avvikelse från lagd budget. Intäkterna från turneringen är en integrerad och viktig del av föreningens budget som fastställdes under våren. Skulle det visa sig att vi inte når det planerade resultatet finns det en påtaglig risk för att det kommer att påverka föreningens handlingsförmåga negativt under innevarande säsong.

Vi har förberett oss för olika scenarion dock kan vi inte riskera föreningens framtid genom ett ogenomtänkt agerande. Förra året var mer än 700 lag från 15 länder anmälda och över 10 000 del­tagare gjorde Lund och dess stöttande kommuner till en sjudande mötesplats för handbolls­ungdomar och deras ledare. Sedan starten 1978 har LSP hjälpt att skapa otaliga minnen och vän­skaper för livet, och är en fast bestånds­del i årskalendern för Lunds kommun. Detta arv värnar vi om, även under pågående pandemin.

Efter ett flertal regelbundna påstötningar fick vi besked om i måndags att kommunen överlägger om ett bidrag för LUGI och EOS tillsammans om 2 miljoner kronor som också kommunicerades via media. Vi välkomnar kommunens utspel men då det är enbart en indikation och inte ett beslut försvårar det vår sits att kunna göra en korrekt riskbedömning för stunden. Vi är i en fas där vi med början av oktober måste kontraktera medarbetare, boka transporter och förläggningar och växla upp för att kunna garantera tusentals deltagare en smidig turnering och en häftig upplevelse. Vi ska inte glömma att handbollsturneringen genererar årligen ca 45 miljoner turistintäkter för Lunds kommun och det kan inte åstadkommas utan noggrann planering.

Vi står i kontinuerlig dialog med kommunen för ett skyndsamt beslutsfattande så att vi kan gå vidare med vår planering för ett genomförande. Vi vill gärna informera er över situationen som vi bedömer som svår men inte kritisk. Vi har ett engagerat team som jobbar med frågan i olika delområden och bevakar framstegen noga. Vårt löfte till er som medlem och partner är att vi kommer göra vårt yttersta för att genomföra vår verksamhetsplan 2020/21 som innebär ännu ett framgångsrikt arrangemang av Lundaspelen.

Vi kommer tillbaka till er med en uppdatering så fort vi har dokumenterat klarhet över kommunens stöd i denna viktiga fråga, både för invånarna i Lund med även för oss som förening.

Med vänlig hälsning

 

Patrik Romberg
Ordförande LUGI Handboll

 

P.S: Kul att handbollssäsongen har kommit igång och härligt att följa elitlagens engagerade insatser.


Nyhetsarkiv
Erbjudande från Hemrex2022-03-01 14:36
Information Intersport2020-07-22 20:46
Vill Du bli en i laget?2016-11-05 09:37
LUGI SUMMER CAMP 20162016-03-04 12:02
LUNDASPELEN TACKFEST2016-01-20 11:41
LAGFOTOGRAFERING 2015 2015-09-04 23:04
 
Huvudpartner
Premiumpartner