Information till alla som funderar på att börja spela handboll i LUGI P08

LUGI Handboll P08 är en stor och härlig grupp med många erfarna killar, men också många nybörjare. Nya spelare är välkomna att prova gratis två gånger. Ingen anmälan behövs - det är bara att dyka upp!

Träningstider och träningsupplägg
Du hittar våra träningstider under fliken: Träningstider  på hemsidan. Notera att det även är viktigt att ha koll på kalendern eftersom vi ibland ändrar tränings- eller matchtider. En bra vana är att kolla kalendern innan du sticker på träning eller match ifall det har blivit ändringar.

Vilken träningstid ska du komma på första gången?
Om man är ny går det bra att dyka upp på en träningstid som passar dig. Kolla kalendern på vår hemsida! Let upp en tränare när du kommer till hallen - du kommer att vara mycket välkommen! Vill du ta kontakt med en ledare innan du kommer finns kontaktinformation till ledarna under fliken: Kontakt och organisation  Vi är noga med att man håller tiderna.

Vad ska du ha med till träningen?
På träningarna ska man alltid ta med handbollskläder, vilket innebär innegympaskor, shorts och T-shirt. En vattenflaska är också bra att ha. Ibland har vi uteträning och då är det bra att ha träningsoverall, mössa/vantar (vid behov) och uteskor.

Du har provtränat och bestämt dig för att börja – vad nu?
När du har bestämt dig för att fortsätta i LUGI P08, köper du en handboll i storlek 1  – bollen ska med på alla träningar. Du behöver även skaffa LUGI-kläder, dvs. tröja, overall och matchshorts. När du har börjat spela matcher får du en matchtröja till låns av ledarna som du ansvarar för tills vidare. Man köper sin utrustning på Stadiums affär på Nova eller via följande länk: https://www.stadium.se/foreningar/1907846

Det är också viktigt att du anmäler dig som medlem i LUGI när du har bestämt att du vill börja. Du hittar information om medlemskap på följande länk: https://www.lugihandboll.se/om-lugi-handboll/medlemsavgifter/
Medlemskapet sköts av klubbens kansli som finns i Skåne Sparbank Arena i Lund.

Föräldramöte
Ledarna har föräldramöten ett par gånger per säsong där ledarna går genom klubbens och lagets filosofi.

Kortfattat är vår filosofi att bygga glädje, gemenskap och en bra träningskultur med ordning och reda! Vi är mycket positiva till att killarna har flera idrotter, men ser också att de flesta tränar på de flesta handbollspassen under vintern (handbollssäsongen löper från oktober till april) – med hög närvaro av alla på träningarna är det lättare att bygga gemenskap och idrottsglädje där alla känner att de är en del av laget!